Zemiaky s duseným špenátom a dipom

  • 1
    porcia
  • 35
    minút
  • ľahké
  • 1569 kJ / porcia

Ak hľadáte jednoduché jedlo, pri ktorom nemusíte stáť pol dňa v kuchyni vyskúšajte tento recept. Za pár minút budete mať uvarený obed alebo večeru plnú vlákniny a navyše vhodnú aj pre vegánov.

  • 350 g zemiakov
  • 100 g baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g kokosového jogurtu
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 5 g sézamu

Zemiaky starostlivo umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka.

Medzitým na panvici minútu opečieme na kocky nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Potom pridáme lístky špenátu a ľahko podlejeme vodou, aby sa zmes mohla začať dusiť. Špenát občas premiešame a poprípade ešte podlejeme, aby sa napripálil.

Keď je  zmäknutý a výrazne zmenšil svoj objem, pridáme soľ a korenie.

Zemiaky dáme na tanier, rozkrájame ich na menšie kúsky a ozdobíme špenátom.

Pokrm podávame spolu s dipom z jogurtu, ktorý len ľahko osolíme a zmiešame so sezamovými semienkami.

1 porcia, doba prípravy 35 minút, 1569 kJ / 374 kcal
Tuky: 6 g
Sacharidy: 63 g
Bielkoviny: 14 g
Vláknina: 8 g
Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

Svet zdravia, zdravy recept

svet zdravia, zdravý recept, fit

svet-zdravi.sk, zdravý recept, fit

svet-zdravi.sk, zdravý recept, fit

 

  • 350 g zemiakov
  • 100 g baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g kokosového jogurtu
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 5 g sézamu

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov