Zeleninový šalát s tofu rezníčkami

  • 2
    porcia
  • 30
    minút
  • ľahké
  • 1686 kJ / porcia

Zeleninové šaláty sú ideálnou voľbou ako večera. Dajú sa jesť doma alebo aj zabaliť so sebou do krabičky. Vďaka vysokému zastúpeniu zeleniny obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Dobré je pridať aj zdroj kvalitných bielkovín, v tomto prípade tofu rezne.

  • 100 g šalátu (možno kombinovať) (poľníček, rukola, rímsky šalát, ľadový šalát, hlávkový šalát)
  • 300 g zeleniny (možno kombinovať) (paradajky, mrkva, kaleráb)
  • 200 g tofu natural (1 balenie)
  • 55 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
  • 30 g nesladených kukuričných lupienkov
  • 40 g tvrdého syra (parmezán, pecorino, gran moravia alebo čedar)
  • 100 g bieleho polotučného jogurtu (z kravského alebo sójového mlieka)
  • 5 g horčice (1 ČL)
  • 10 g čerstvých byliniek (hrsť) (bazalka, pažítka, tymian alebo koriander)
  • soľ
  • korenie

Najprv si rozohrejeme rúru na 180 °C.

Kukuričné ​​lupienky uzavrieme do vrecka, pomocou valčeka rozdrvíme, nasypeme do misy a pridáme k nim časť jemne nastrúhaného syra.

Do druhej misy rozklepneme vajce a prešľaháme.

Tofu rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice a každú z nich ešte rozrežeme priečne na ďalšie dve polovice. Osolíme, obalíme vo vajíčku a nakoniec v lupienkoch so syrom. Obalené kúsky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút.

Medzitým si pripravíme šalát tak, že na dva taniere rozprestrieme šalátové listy a poukladáme nadrobno nakrájanú zeleninu. Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu s horčicou, nadrobno nasekanými bylinkami a podľa chuti soľou a korením.

Upečené rezne navŕšime na šalát, pridáme dresing, ozdobíme zvyšným nastrúhaným syrom a podávame.

  • 2 porcie, doba prípravy 30 minút, 803 kcal / 3372 kJ, 401 kcal / 1686 kJ na 1 porciu
  • Bielkoviny: 31 g
  • Sacharidy: 30 g
  • Tuky: 18 g
  • Vláknina: 6 g
  • Vhodné pre vegetariánov, deti, športovcov a diabetikov, nízky GI, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku

TIP: Zeleninové šaláty sú ideálnou voľbou ako večera. Dajú sa jesť doma alebo aj zabaliť so sebou do krabičky. Vďaka vysokému zastúpeniu zeleniny obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Dobré je pridať aj zdroj kvalitných bielkovín a ak je šalát konzumovaný ako obed, tak je vhodné zvýšiť aj množstvo komplexných sacharidov.

Poznámka: Uvedené energetické hodnoty sú orientačné. Presná hodnota záleží na výbere ingrediencií.

Svět zdraví recepty Zeleninový salát s tofu řízečky

Svět zdraví recepty Zeleninový salát s tofu řízečky

Svět zdraví recepty Zeleninový salát s tofu řízečky

  • 100 g šalátu (možno kombinovať) (poľníček, rukola, rímsky šalát, ľadový šalát, hlávkový šalát)
  • 300 g zeleniny (možno kombinovať) (paradajky, mrkva, kaleráb)
  • 200 g tofu natural (1 balenie)
  • 55 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
  • 30 g nesladených kukuričných lupienkov
  • 40 g tvrdého syra (parmezán, pecorino, gran moravia alebo čedar)
  • 100 g bieleho polotučného jogurtu (z kravského alebo sójového mlieka)
  • 5 g horčice (1 ČL)
  • 10 g čerstvých byliniek (hrsť) (bazalka, pažítka, tymian alebo koriander)
  • soľ
  • korenie

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

523 375
kg schudli klienti
93
pobočiek
198
špecialistov