Pečené zemiaky v šupke s Ricottou a avokádovým dipom

  • 1
    porcia
  • 60
    minút
  • 2420 kJ / porcia

Zemiaky pripravované v šupke sú vhodnejšie ako olúpané pre vyšší obsah vitamínov a minerálnych látok, ktoré sa skrývajú práve pod šupkou. Žervé dodá krémovosť a bielkoviny, avokádom doplníte zdravé tuky a máte skvelý, ľahký a veľmi jednoducho pripravený obed.

  • 200 g zemiakov (2 stredne veľké)
  • 100 g žervé alebo Ricotty
  • ½ avokáda
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • hrsť čerstvého koriandra
  • štipka soli

Zemiaky umyjeme, v celku ich10 minút predvaríme vo vode, osušíme a vcelku ich upečieme v trúbe na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 30 minút pri teplote cca 190 °C. Rozrežeme ich po dĺžke na 2 častí, trošku vydlabeme a vydlabanú časť zemiaku roztlačíme vidličkou a zmiešame so žervé alebo Ricottou.

Zmesou naplníme zemiaky a podávame teplé s avokádovým dipom.

Dip si pripravíme z roztlačeného avokáda, soli, citrónovej šťavy a nasekaného koriandra.

  • 1 porcia, doba prípravy 60 minút, 1 porcia 2420 kJ
  • Bielkoviny: 18 g
  • Sacharidy: 42 g
  • Tuky: 40 g
  • Vláknina: 8 g
  • Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

SvÄt zdraví recepty PeÄené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem

SvÄt zdraví recepty PeÄené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem

SvÄt zdraví recepty PeÄené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem

 

  • 200 g zemiakov (2 stredne veľké)
  • 100 g žervé alebo Ricotty
  • ½ avokáda
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • hrsť čerstvého koriandra
  • štipka soli

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

519 588
kg schudli klienti
93
pobočiek
200
špecialistov