Cícer so zeleninou a tuniakom

  • 1
    porcia
  • 30
    minút
  • ľahké
  • 1810 kJ / porcia

Tento pokrm je vhodný na obed alebo na výdatnejšiu večeru, napríklad po pohybovej aktivite. Cícer je bohatý na vlákninu, cenné minerálne látky a vitamíny a patrí k rastlinným zdrojom bielkovín. Tuniak spadá medzi ľahké ryby a má všetky výhody klasických rýb (omega-3, vitamíny, živiny).

  • 150 g vareného alebo sterilizovaného cícera
  • 50 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 10 g olivového oleja (1 PL)
  • 15 g čiernych olív (5 ks)
  • 50 g zelenej papriky (½ ks)
  • 100 g paradajky (1-2 ks)
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • ½ cibule
  • 5 g cesnaku (1 strúčik)

Cícer uvaríme podľa návodu na sáčku, popr. použijeme konzervovaný.

Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú paradajku a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme tuniaka bez šťavy a olivy nakrájané na kolieska.

Všetko dôkladne premiešame s cícerom a ihneď podávame.

  • 1 porcia, 30 minút, ľahké, 431 kcal / 1810 kJ na 1 porciu
  • Bielkoviny: 24 g
  • Sacharidy: 47 g
  • Tuky: 16 g
  • Vláknina: 10 g
  • Vhodné pre celú rodinu a športovcov, bez lepku, zdroj bielkovín a vlákniny

 

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

  • 150 g vareného alebo sterilizovaného cícera
  • 50 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 10 g olivového oleja (1 PL)
  • 15 g čiernych olív (5 ks)
  • 50 g zelenej papriky (½ ks)
  • 100 g paradajky (1-2 ks)
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • ½ cibule
  • 5 g cesnaku (1 strúčik)

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

462 579
kg schudli klienti
93
pobočiek
214
špecialistov