Zelerový krém s údeným lososom

  • 1
    porcia
  • 30
    minút
  • ľahké
  • 1306 kJ / porcia

Zdravý, rýchlo uvarený a cenovo dostupný pokrm, ktorým vďaka zeleru dodáte svojmu telu dostatok vlákniny a vďaka lososovi aj trochu bielkovín, mastných kyselín a vitamínu B.

  • 300 g zeleru
  • 7 g masla
  • 30 g cibule šalotka
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 70 ml 12% smotany
  • 25 g údeného lososa
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Zeler očistíme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme zeler, rýchlo orestujeme a podlejeme studenou vodou tak, aby bol akurát ponorený. Potom zmes osolíme a okoreníme a necháme variť.

Až je zeler mäkký, polievku odstavíme z platne a necháme chvíľku vychladnúť. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, ktorý ešte zjemníme smotanou.

Krém nalejeme do hlbokého taniera a ozdobíme kúskami natrhaného lososa. Môžeme dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

  • 1 porcia, doba prípravy 30 minút, 1306 kJ / 311 kcal
  • Tuky: 17 g
  • Sacharidy: 28 g
  • Bielkoviny: 12 g
  • Vláknina: 11 g
  • Zdroj vlákniny, nízky glykemický index

SvÄt zdraví recepty Celerový krém s uzeným lososem

SvÄt zdraví recepty Celerový krém s uzeným lososem

SvÄt zdraví recepty Celerový krém s uzeným lososem

 

  • 300 g zeleru
  • 7 g masla
  • 30 g cibule šalotka
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 70 ml 12% smotany
  • 25 g údeného lososa
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov