Veľkonočný baránok s orieškami

  • 15
    porcia
  • 90
    minút
  • ľahké
  • 707 kJ / porcia

Sladký veľkonočný baránok bol symbolom rozšíreného baranieho mäsa, ktoré bolo v čase skončenia veľkonočného pôstu veľmi obľúbeným jedlom. Dodnes patrí k tradičným sladkým pokrmom. Vyskúšajte radšej tento zdravší variant, než ten, na ktorý ste zvyknutí. Bude vám tiež chutiť.

  • 230 g špaldovej múky celozrnnej
  • 50 g kokosovej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 5 g citrónovej kôry (1 ČL)
  • 200 g slepačích vajec (4 ks)
  • 9 PL kokosového oleja
  • 9 PL horúcej vody
  • ¾ prášku do pečiva bez fosfátu
  • 45 g vlašských orechov
  • maslo na vymastenie formy
  • 20 g špaldovej múky na vysypanie formy

Vyšľaháme 4 žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej, vodu, citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva, zomleté ​​orechy a opatrne vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.

Formu (26 cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. Priklopíme a pečieme v rúre na 180 °C 45 minút.

  • 1 ks (cca 15 porcií) baránka, doba prípravy 90 minút, 10 600 kJ
  • 168 kcal / 707 kJ na 1 porciu
  • Bielkoviny: 6 g
  • Sacharidy: 19 g
  • Tuky: 7,5 g
  • Vláknina: 2,7 g
  • Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov


TIP: Tento recept sme zaradili medzi odľahčená veľkonočné jedlá. Prichystajte bohatú sviatočnú tabuľu, ale zdravšiu a o niečo ľahšiu. Viac v kuchárke Sveta zdravia VEĽKONOČNÝ ŠPECIÁL.

 

Svět zdraví recepty Velikonoční beránek s oříšky

Svět zdraví recepty Velikonoční beránek s oříšky

Svět zdraví recepty Velikonoční beránek s oříšky

  • 230 g špaldovej múky celozrnnej
  • 50 g kokosovej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 5 g citrónovej kôry (1 ČL)
  • 200 g slepačích vajec (4 ks)
  • 9 PL kokosového oleja
  • 9 PL horúcej vody
  • ¾ prášku do pečiva bez fosfátu
  • 45 g vlašských orechov
  • maslo na vymastenie formy
  • 20 g špaldovej múky na vysypanie formy

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

529 729
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov