Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom

  • 1
    porcia
  • 10
    minút
  • ľahké
  • 771 kJ / porcia

Nechajte sa týmto receptom inšpirovať k príprave typickej letnej desiaty, ľahkej večere či druhej večere. Zeleninu môžete obmeniť podľa toho, čo vám práve chutí a rastie na záhradke. Reďkovky sú zdrojom vitamínu C. Za ich štipľavosť môžu silice obsahujúce síru, ktoré podporujú trávenie.

  • 100 g reďkoviek
  • 60 g polotučného tvarohu
  • 50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
  • štipka mletej rasce
  • štipka soli
  • 2 plátky ražného knäckebrotu

Reďkovky dobre umyjeme a očistíme.

Potom ich nastrúhame najemno, dobre premiešame s tvarohom a jogurtom a ochutíme mletou rascou a soľou.

Nátierku podávame s plátkami knäckebrotu.

1 porcia, doba prípravy 10 minút, 771 kJ / 184 kcal
Tuky: 5 g
Sacharidy: 22 g
Bielkoviny: 11 g
Vláknina: 5 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

 

Svet zdravia, večera, zdrava večera

svet zdravia, večera, zdrava strava, zdravy recept, chudnute

svet zdravia, večera, zdrava strava, zdravy recept, chudnute

svet zdravia, večera, zdrava strava, zdravy recept, chudnute

 

  • 100 g reďkoviek
  • 60 g polotučného tvarohu
  • 50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
  • štipka mletej rasce
  • štipka soli
  • 2 plátky ražného knäckebrotu

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov