Pstruh na červenom víne s ryžou

  • 1
    porcia
  • 30
    minút
  • ľahké
  • 2066 kJ / porcia

Do jedálnička by sme nemali zabúdať zahŕňať ryby. Sú ľahké a optimálne k zaradeniu do redukčných výživových plánov. Pstruh na červenom víne doplnený o ryžu nám zaručí chutný obed alebo večeru. Pstruh obsahuje rovnako ako ďalšie ryby Omega 3 mastné kyseliny. Hnedá ryža je vhodnejšie náhradou za klasickú bielu, pretože obsahuje viac minerálnych látok a vlákniny.

  • 90 g pstruha dúhového
  • 60 g šalotky
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 10 ml olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • štipka chilli vločiek
  • 50 g poľnej
  • 60 g hnedej ryže


Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

V hrnci zohrejeme víno, pridáme šalotku nakrájanú na štvrtky a varíme na miernom plameni, kým cibuľa nezmäkne. Až sa množstvo vína zredukuje cca na polovicu, pridáme polovicu oleja, chilli vločky, soľ a korenie a ešte krátko povaríme.

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, okoreníme a na zvyšku oleja opečieme na panvici z oboch strán dozlatista. Podávame s vínnou omáčkou so šalotkami, ryžou a šalátom z poľníčka.

Poľníček môžeme jesť len tak alebo ho ľahko ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.

 

  • 1 porcia, doba prípravy 30 minút, 2066 kJ / 492 kcal
  • Tuky: 16 g
  • Sacharidy: 58 g
  • Bielkoviny: 26 g
  • Vláknina: 4 g
  • Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov

  • 90 g pstruha dúhového
  • 60 g šalotky
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 10 ml olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • štipka chilli vločiek
  • 50 g poľnej
  • 60 g hnedej ryže

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov