Pečený pstruh s celozrnným kuskusom a zeleninou

  • 2
    porcia
  • 30
    minút
  • stredne ťažké
  • 2006 kJ / porcia

Do svojho jedálnička by sme nemali zabúdať zahŕňať ryby. Sú ľahké a optimálne k zaradeniu do redukčných výživových plánov. Jednoducho pripravený filet zo pstruha doplnený o sezónnu zeleninu a celozrnný kuskus nám zaručia chutný obed alebo večeru. Pstruh obsahuje rovnako ako ďalšie ryby omega 3 mastné kyseliny a pstruh ich obsahuje viac ako napr. kapor. Zeleninu je dobré pridať ku každému jedlu, pretože je zdrojom celej palety vitamínov a minerálnych látok, a celozrnný kuskus je vhodnejšou náhradou za klasický kuskus, pretože obsahuje viac vlákniny.

  • 300 g filety pstruha (2 filety)
  • 20 g masla (1 PL - polievkové lyžica)
  • 20 g byliniek (2 PL, zmes čerstvých byliniek zo záhradky, petržlenová vňať, provensálske korenie a pod.)
  • 3 g soli (½ ČL - čajovej lyžičky)
  • 100 g celozrnného kuskusu
  • 400 g špargle (alebo cukety či inej sezónnej zeleniny a so špargľou počkáme na jej sezónu)

Maslo rozohrejeme na panvici, vložíme filety zo pstruha a opečieme ho z oboch strán. Dochutíme soľou a bylinkami.

Špargľu krátko povaríme (3 - 5 minút) v osolenej vode. Môžeme ju prepláchnuť studenou vodou, aby si udržala zelenú farbu (umytú cuketu nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska a nasucho upečieme v rúre, na grile alebo na panvici).

Kuskus pripravíme podľa návodu na obale.

Filet servírujeme spolu s kuskusom a špargľou alebo inou zeleninou.

  • 2 porcie, doba prípravy 30 minút, 4012 kJ
  • 478 kcal / 2006 kJ na 1 porciu
  • Bielkoviny: 41 g
  • Sacharidy: 37,5 g
  • Tuky: 17 g
  • Vláknina: 8 g
  • Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

TIP: Špargľu aj cuketu môžeme nahradiť akoukoľvek sezónnou zeleninou (varenú alebo upečenú v rúre, na grile alebo na panvici).

 

Svět zdraví recepty Pečený pstruh s celozrnným kuskusem a zeleninou

Svět zdraví recepty Pečený pstruh s celozrnným kuskusem a zeleninou

Svět zdraví recepty Pečený pstruh s celozrnným kuskusem a zeleninou

 
  • 300 g filety pstruha (2 filety)
  • 20 g masla (1 PL - polievkové lyžica)
  • 20 g byliniek (2 PL, zmes čerstvých byliniek zo záhradky, petržlenová vňať, provensálske korenie a pod.)
  • 3 g soli (½ ČL - čajovej lyžičky)
  • 100 g celozrnného kuskusu
  • 400 g špargle (alebo cukety či inej sezónnej zeleniny a so špargľou počkáme na jej sezónu)

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

462 579
kg schudli klienti
93
pobočiek
214
špecialistov