Pečený losos so zelenými fazuľkami a kôprovým prelivom

  • 1
    porcia
  • 30
    minút
  • ľahké
  • 2099 kJ / porcia

  • 80 g lososa bez kože
  • 2 ČL šťavy z citróna
  • 150 g zelených fazuliek
  • 10 g rozpusteného masla (ghí)
  • 50 g bieleho smotanového jogurtu (min. 10% tuku)
  • 2 g plnotučnej horčice
  • 2 g medu
  • 1 PL kôpru
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 35 g quinoy


Lososa osolíme, okoreníme a pokvapkáme 1 ČL citrónovej šťavy. Pečieme na papieri na pečenie v rúre predhriatej na 200°C asi 15-20 minút.

Quinou uvaríme podľa návodu na obale.

Fazuľky varíme vo vriacej osolenej vode aspoň 3 minúty a potom ihneď prepláchneme studenou vodou, aby si zachovali zelenú farbu. Vrátime ich do hrnca a vmiešame do nich ghí.

Zmiešame spolu jogurt, horčicu, med, najemno nasekaný kôpor, soľ a korenie spolu so zvyšnou citrónovou šťavou a ľahko premiešame vidličkou.

Preliv nalejeme na steak z lososa a podávame s quinoou a fazuľkami.

  • 1 porcia, doba prípravy 30 minút, 2099 kJ / 485 kcal
  • Tuky: 28 g
  • Sacharidy: 35 g
  • Bielkoviny: 26 g
  • Vláknina: 7 g

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index.


  • 80 g lososa bez kože
  • 2 ČL šťavy z citróna
  • 150 g zelených fazuliek
  • 10 g rozpusteného masla (ghí)
  • 50 g bieleho smotanového jogurtu (min. 10% tuku)
  • 2 g plnotučnej horčice
  • 2 g medu
  • 1 PL kôpru
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 35 g quinoy

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov