Lahodná strecha zo sušienok SMART BREAK

  • 8
    porcia
  • 10
    minút
  • ľahké
  • 1015 kJ / porcia

Aj maškrtiť sa dá zdravšie. Vyskúšajte pre tento recept naše sladké sušienky SMART BREAK. Tvaroh a kyslá smotana s čerstvým ovocím a šikovné ruky z nich urobia nielen krásnu, ale aj osviežujúce desiatu alebo dezert.

  • STRECHA
  • 9 balíčkov sladkých sušienok (18 ks) SMART BREAK
  • KRÉM
  • 250 g polotučného tvarohu (1 krabička)
  • 200 g kyslej smotany (1 kelímok)
  • 20 g domáceho vanilkového cukru (alebo trstinového cukru alebo 1 PL medu)
  • kôra z polovice citróna
  • 50 g 4H COMPLEX PROTEIN (2 odmerky vanilky alebo kakaa)
  • jahody, banán alebo iné ovocie

Pripravíme si krém. Vyšľaháme tvaroh, kyslú smotanu, domáci vanilkový cukor, kôru z polovice citróna, 2 odmerky proteínu vanilka alebo kakao.  

Na strechu budeme potrebovat sladké sušienky SMART BREAK, ktoré rozložíme pred seba na alobal, pohľadovou stranou nadol, dlhšou stranou k sebe, a to v troch radoch. Tak nám vzniknú 3 rady po 6 sušienkách, kde stredná rada bude základná a bočná rada bude tvoriť strany strechy.

Na strednú radu nanesieme polovicu krému. Na vzniknutú vrstvu položíme celý banán alebo iné ovocie (celé jahody, maliny, čučoriedky a pod.). Ovocie potom zakryjeme zvyšným proteínovým krémom.

Strechu zaklopíme tak, že ľavú ruku podložíme pod alobal, na ktorom leží ľavá nezakrytá strana sušienok a to isté urobíme s pravou stranou. Nad strechou alobal utiahneme rolovaním a necháme do druhého dňa odležať. Po rozbalení krájame, čím vzniknú pekné proteinové trojuholníčky naplnené ovocím.

  • 8 porcií, doba prípravy 10 minút + noc na odležanie, 1 porcia 242 kcal / 1015 kJ
  • Bielkoviny: 13 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 12 g
  • Vláknina: 5 g
  • Vhodné pre celú rodinu, vegetariánov a deti, zdroj bielkovín, nízky glykemický index

TIP: Na nanášanie krému je možné využiť igelitový sáčok s ustrihnutým rohom.

TIP na výrobu domáceho vanilkového cukru: Na 1 kg domáceho vanilkového cukru potrebujeme aspoň 4 priemerné veľké vanilkové struky. Tie rozrežeme, vložíme do uzatvárateľnej nádoby s objemom cca. 1 liter a dosypeme trstinovým cukrom. Pokiaľ v kuchyni využívame vanilkové struky, po vyškriabaní dužiny použitý struk nevyhadzujeme, ale pridáme ho do nádoby s trstinovým cukrom. Obsahuje totiž arómu, ktorá vanilkový cukor eště viac vylepší. Nielen, že máme kvalitný domácí vanilkový cukor, ale 1 porcia (20 g) nás vyjde na necelých 10 centov.

SvÄt zdraví recepty Lahodná stÅecha ze suÅ¡enek SMART BREAK

SvÄt zdraví recepty Lahodná stÅecha ze suÅ¡enek SMART BREAK

SvÄt zdraví recepty Lahodná stÅecha ze suÅ¡enek SMART BREAK

  • STRECHA
  • 9 balíčkov sladkých sušienok (18 ks) SMART BREAK
  • KRÉM
  • 250 g polotučného tvarohu (1 krabička)
  • 200 g kyslej smotany (1 kelímok)
  • 20 g domáceho vanilkového cukru (alebo trstinového cukru alebo 1 PL medu)
  • kôra z polovice citróna
  • 50 g 4H COMPLEX PROTEIN (2 odmerky vanilky alebo kakaa)
  • jahody, banán alebo iné ovocie

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

532 896
kg schudli klienti
91
pobočiek
190
špecialistov