Karbonátky s ratatouille

  • 1
    porcia
  • 60
    minút
  • ľahké
  • 1714 kJ / porcia

Karbonátky chutia snáď úplne všetkým. Keď si ich urobíte z morčacieho mäsa a ako prílohu zvolíte ratatouille, výborným a chutným obedom alebo večerou potešíte celú rodinu. Morčacie mäso je vhodnou alternatívou namiesto kurčaťa, pretože je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku a zeleninou doplníte potrebnú dávku vlákniny.

  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 12 ml olivového oleja
  • karbonátky
  • 90 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 žĺtok zo slepačieho vajca
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka sušenej bazalky
  • RATATOUILLE
  • 200 g žltej papriky
  • 180 g paradajok
  • 100 g baklažánu
  • štipka provensálskych byliniek

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

Mleté mäso zmiešame so žĺtkom, osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a dobre premiešame. Pomocou dlaní vytvoríme malé placky a na polovici oleja ich na panvici z oboch strán opečieme dozlata.

Medzitým na ďalšej panvici rozpálime zvyšok oleja a orestujeme na ňom zeleninu, potom stiahneme plameň a ľahko podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť domäkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme soľou, korením a provensálskymi bylinkami.

Podávame spolu s karbonátkami,

1 porcia, doba prípravy: 60+ minút, 1714 kJ / 408 kcal
Tuky: 24 g
Sacharidy: 24 g
Bielkoviny: 26 g
Vláknina: 14 g


Vhodné pre celú rodinu a aj športovcov, výborný zdroj bielkovín a vlákniny

Karbanátky s ratatouille, svet zdravia

Karbanátky s ratatouille, svet zdravia

Karbanátky s ratatouille, svet zdravia

Karbanátky s ratatouille, svet zdravia

 

 

 

  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 12 ml olivového oleja
  • karbonátky
  • 90 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 žĺtok zo slepačieho vajca
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka sušenej bazalky
  • RATATOUILLE
  • 200 g žltej papriky
  • 180 g paradajok
  • 100 g baklažánu
  • štipka provensálskych byliniek

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov