Hubové rizoto s rukolou

  • 1
    porcia
  • 45
    minút
  • ľahké
  • 1508 kJ / porcia

Ak si chcete dať na obed alebo na večeru niečo ľahké, hubové rizoto je tou správnou voľbou a v tejto úprave dokonca aj pre vegánov. Rizoto urobíte ako minútku, huby dodajú vášmu telu vlákninu a tiež sú dobrým rastlinným zdrojom bielkovín. Rukola obsahuje vysoké množstvo vitamínu C a tiež horčiny, ktoré podporujú trávenie.

  • 65 g ryže arborio
  • 5 ml olivového oleja
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 220 ml zeleninového vývaru
  • 20 g sušených húb (najlepšie hríb smrekový)
  • 50 g rukoly

Huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v miske aspoň 30 minút napučať.

V hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Po pár minútach pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a miešame, kým nie je tukom obalené každé zrniečko.

Potom pridáme odkvapkané huby a zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená, a na miernom plameni necháme vývar do nej vsiaknuť. Podľa potreby dolievame zvyšok vývaru, prípadne vodu, kým ryža nie je na skus.

Hotové rizoto podávame ozdobené lístkami rukoly.

  • 1 porcia, doba prípravy 45 minút, 1508 kJ / 359 kcal
  • Tuky: 6 g
  • Sacharidy: 63 g
  • Bielkoviny: 12 g
  • Vláknina: 8 g
  • Vhodné pre celú rodinu, vegetariánov, vegánov a športovcov, zdroj vlákniny

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

  • 65 g ryže arborio
  • 5 ml olivového oleja
  • 20 g cibule šalotky
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 220 ml zeleninového vývaru
  • 20 g sušených húb (najlepšie hríb smrekový)
  • 50 g rukoly

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

526 832
kg schudli klienti
91
pobočiek
192
špecialistov