Hovädzie karbonátky so zemiakmi, horčicou a cibuľou

  • 4
    porcia
  • 60
    minút
  • ľahké
  • 1646 kJ / porcia

Chudé hovädzie fašírky sú skvelou možnosťou, ako spracovať červené mäso v kuchyni. Červené mäso má vysoký obsah železa a vitamínu B12, pri ktorých nedostatku môže nastať anémia, čiže chudokrvnosť.

  • 600 g chudého hovädzieho mäsa
  • 20 g cesnaku (4 strúčiky)
  • 50 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
  • 50 g žltej cibule (1 ks)
  • 50 g červenej cibule (1 ks)
  • 10 g byliniek (napr. tymian, rozmarín, bazalka podľa chuti)
  • 500 g čerstvej zeleniny (napr. paradajky, uhorka, poľníček, rukola, apod.)
  • 500 g zemiakov
  • 2 g soli (podľa chuti)
  • 2 g čierneho korenia (podľa chuti)
  • 12 g dijonskej horčice (1 ČL)

Chudé hovädzie mäso si nahrubo pomelieme najlepšie doma, zmiešame so surovým vajíčkom, najemno nakrájanou žltou cibuľou, drveným alebo prelisovaným cesnakom, bylinkami, korením, soľou a horčicou.

Zo vzniknutej zmesi vytvarujeme 4 karbonátky a opečieme na kontaktnom grile alebo titánovej panvici bez tuku.

Zemiaky uvaríme najlepšie v šupke. Tento variant prípravy je zdravší, pretože zemiaky varené v šupke sú ako príloha vhodnejšie ako olúpané pre svoj nižší glykemický index.

Karbonátky podávame so zemiakmi, najemno nakrájanou červenou cibuľou (môže byť aj na kolieska alebo mesiačiky) a môžeme pridať aj trochu horčice. Doplníme miešaným zeleninovým šalátom.

  • 4 porcie, doba prípravy 60 minút, 6587 kJ / 1568 kcal
  • 1646 kJ / 392 kcal na 1 porciu
  • Tuky: 11,5 g
  • Sacharidy: 33 g
  • Bielkoviny: 36 g
  • Vláknina: 5,5 g
  • Vhodné pre celú rodinu a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

 

Svět zdraví recepty Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

Svět zdraví recepty Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

Svět zdraví recepty Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

Svět zdraví recepty Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

  • 600 g chudého hovädzieho mäsa
  • 20 g cesnaku (4 strúčiky)
  • 50 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
  • 50 g žltej cibule (1 ks)
  • 50 g červenej cibule (1 ks)
  • 10 g byliniek (napr. tymian, rozmarín, bazalka podľa chuti)
  • 500 g čerstvej zeleniny (napr. paradajky, uhorka, poľníček, rukola, apod.)
  • 500 g zemiakov
  • 2 g soli (podľa chuti)
  • 2 g čierneho korenia (podľa chuti)
  • 12 g dijonskej horčice (1 ČL)

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

487 383
kg schudli klienti
92
pobočiek
207
špecialistov