Biftek so zeleninovými hranolkami a domácim dresingom

  • 1
    porcia
  • 60
    minút
  • stredne ťažké
  • 1945 kJ / porcia

Zdravý obed, alebo večera rozhodnutie je len na vás :)

  • STEAK
  • 90 g hovädzieho mäsa na steak
  • 2 PL ml olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • dresing
  • 45 g kyslej smotany
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 ČL najemno nasekanej pažítky
  • HRANOLČEKY
  • 150 g mrkvy
  • 150 g červenej repy

Mrkvu spolu s repou ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme trochou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút. Po upečení osolíme.

Mäso zľahka naklepeme, okoreníme, potrieme trochou oleja a necháme chvíľku odležať. Potom ho na zvyšku oleja opečieme po oboch stranách a osolíme.

Medzitým do kyslej smotany prelisujeme cesnak, pridáme nasekanú pažítku a podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäso so zeleninou podávame s domácim dresingom.

  • 1 porcia: doba prípravy 60 minút
  • 1 porcia: 1945 kJ / 463 kcal
  • Bielkoviny: 24 g
  • Sacharidy: 28 g
  • Tuky: 29 g
  • Vláknina: 9 g
  • Vhodné pre športovcov a diabetikov, zdroj bielkovín a vlákniny

 

  • STEAK
  • 90 g hovädzieho mäsa na steak
  • 2 PL ml olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • dresing
  • 45 g kyslej smotany
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 ČL najemno nasekanej pažítky
  • HRANOLČEKY
  • 150 g mrkvy
  • 150 g červenej repy

Kde nás nájdete

Svet zdravia v číslach

519 588
kg schudli klienti
93
pobočiek
200
špecialistov